PDF Skriv ut E-post

 

BegeistRingen

De Gærne Damers Forening vil gjøre stas på bygdas ildsjeler. Hvert år deles det ut en BegeistRing til en av kommunens ildsjeler. Den som vinner prisen kårer neste års vinner. Og velger da en person som har stilt opp i frivillighetens tegn i lag og foreninger, ved arrangement og på fritida med positivitet og engasjement.

 

Første BegeistRing som ble delt ut i Osen kommune, ble delt ut til Eskil Strøm. Han ble bedt på et treff arrangert av De Gærne Damers Forening i 2008, og fikk overrakt prisen til stor jubel fra alle de fremmøtte damene.

Geir Eide fikk overrakt prisen ved Osenhelga 2009, av Eskil Strøm.

Janne Osen mottar BegeistRingen

Janne Osen fikk overrakt prisen ved Osenhelga 2010, av Geir Eide.

BegeistRingen gis til en person som evner å skape glede, glød og begeistring i sin omverden. En BegeistRingbærer kan lettere tåle motgang og holde det gående.

BegeistRingen er håndlaget i sølv, designet av Sølvi Lunde, Mesnali i Ringsaker i samspill med gullsmed Lene Jægersborg, Moelv Gullsmedforretning.

Ringen leveres i en flott, sort eske med en liten, pen brosjyre - og følgende tekst:

En BegeistRing kan utvides innover og utover til det uendelige, til den blir som ringer i vannet - som starten på en menneskebølge som gjør flere synlige - og stolte.

Vi har tro på at det meste lar seg utrette når vi omgir oss med glede, glød og begeistring. Når humoren, fantasien og galskapen slippes løs. Når vi er mange som oppildner hverandre. Egentlig handler det meste om oppmuntring. Om oppmuntring som verdi.

Osenhelga 2011 fikk Håvard Eian overrakt prisen for sin frivillige innsats innen lag og organisasjoner i Osen.

Osenhelga 2012 fikk Ole Loeng overrakt prisen for sin ståpåvilje og innsats for lag og foreninger i Osen.

I 2013 fikk vår egen, Eli Holand Nordmeland utdelt BegeistRingen for hennes innsats i flere lag og forening i Osen, blant annet i De Gærne Damers Forening. Gratulerer!